Bönlasange med spenat och zucchini
Gjorde ett ryck igår och lagade mat för hela veckan. Älskar när man kan laga mat som räcker flera dagar. Jag gillar att laga mat, men det tar ju så mycket tid. Bara att tänka ut vad man skall laga, skriva en inköpslista (yes, jag skriver en handlingslapp), gå och handla och sen även laga maten, ja det är ju några timmar bara det.

Denna vegetariska lasangen blev väldigt god, var dock lite snål med kryddningen så det fick jag komplettera med efteråt. Receptet har jag hittat i ICA Handla-appen (hittar inte receptet på ica.se så kan inte länka), men alltså fan vad bra den appen är. Hittar massor med bra recept där, siktar ofta in mig på de enkla och hälsosamma alternativen. De som går snabbt att göra eller där ugnen sköter det mesta :) Rekommenderas!

Recept
• 1 förp kokta svarta bönor
• 1 förp kokta kidneybönor
• 1 gul lök
• 3 vitlöksklyftor
• 1 morot
• 1 zucchini (300g)
• 2 påsar babyspenat (65g/st)
• 5 dl créme fraiche
• 1 förp krossade tomater
• 2 dl hackad basilika
• 3 tsk salt
• 1 tsk nymalen svartpeppar
• 12 lasangeplattor
• 50g riven ost
• smör (till att smöra formen) 

How to
» Sätt ugnen på 200°.
» Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Lägg i en stor bunke. 
» Skala, dela och finhacke lök och vitlök. Riv moroten, skär zucchinin och grovhacka spenaten.
» Lägg alla grönsaker i bunekn, tillsätt créme fraiche (spara lite till översta lagret), krossade tomater och basilika.
» Krydda med salt och peppar och blanda allting ordentligt. 
» Täck en ungsfast form med smör och täck botten med lasangeplattor (det var inte det enklaste med en oval form, haha). Varva bönröra och lasangeplattor, sista lagret skall vara bönröran.
» Sprid ut resten av créme fraichen och strössla över osten. Ställ in i ugnen i ca. 35-40 minuter så gör ugnen resten av jobbet. 

Enjoy!