Rumble of The Kings & Queens
Åh, jag har haft en riktigt härlig kväll hemma idag. Massor med tända ljus, god middag och thaioxning hela kvällen. Idag gick nämligen den stora thaiboxningsgalan Rumble of The Kings av stapeln i Partille, Göteborg. Jag var inte där men streamade matcherna hemifrån och mamma kollade från sitt håll i soffan i Varberg. Vi båda lekte expertkommentatorer via sms till varandra haha.. Vi hade inga mindre än Sanny och Sofia på plats. Sanny för att delta i en fyrmannaturnering i viktklassen 69,9kg där han kom vidare till final och Sofia försvarade sitt WMC-bälte efter en tuff match mot en riktigt rutinerad fighter från England, Iman Barlow. Sanny skadade sig dock och kunde inte delta i finalen, så sjukt tråkigt :( Turneringen vanns av Magnus Andersson från Halmstad. Sjukt duktig fighter! Dock tyckte jag lite synd om motståndaren, det var ju han Sanny hade pucklat på i semin så stackarn kunde ju knappt stå på benen när han haltade in för att gå finalen. Stort och imponerande att han höll hela matchen måste jag säga, riktig krigare. Vi fick även se massa andra thaiboxningskändisar göra sitt i ringen, Isa Tidblad, Filip Waldt och Constantino Nangas till exempel. 

Men Sofia... Det är en stor idol för hela kampsportsvärlden. Hon är helt makalös, det är en fröjd att kolla på hennes matcher även fast man är illamående och nervös innan och sitter som på spikar under hela matchen. I en thaiboxningsmatch med fulla muaythai regler kan verkligen allt hända, även om det är 10 sekunder kvar på matchen och Sofia vunnit alla ronder så skulle likaväl motståndaren kunna få in en obehaglig armbåge som vänder hela matchen... Därför är det fruktansvärt spännande in i det sista. Det är dessutom 5 ronder som alla är 3 minuter var. Det låter verkligen lite om man inte vet hur 3 thaiboxningsminuter är. Det är så fruktansvärt högt tempo i en sån här match och konditionen som krävs för att hålla alla ronderna... Ja, det är nog typ bara Sofia Olofsson som kan gå ut från en sån match utan att se det minsta trött ut. Och det är inte för att hon är en naturbegåvning eller för lätt motstånd utan det är för att hon tränar så förnbannat jävla hårt, hårdare än alla andra. 

Så denna vinsten är hon så jäkla värd, precis som alla andra vinster hon har. Jag är en stolt klubbkompis, som ni kanske märker. Haha. Det är en jättestor förmån att få dela klubb med henne kan jag säga. Världens bästa Sofia, bokstavligen. Grattis til segern! 

Sofia har vunnit allt som går att vinna i hennes viktklass, vissa saker flera gånger om. Nu är hon dessutom nominerad till Jerringpriset. Det är otroligt stort för sporten och Sofia är SÅ värd att vinna. Jag tycker att vi kan ta oss några sekunder och RÖSTA PÅ SOFIA! :)