Healthy mudcake
Testade en ny variant av kladdkaka idag, tar dock ingen credd för receptet för det kommer » HÄRIFRÅN.

Ingredienser
Kakan
12 dadlar, utan kärnor
3 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk kakao
2 msk kokosolja
1 tsk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver

Glasyren
60 gram mörkchoklad (jag hade sockerfri)
40 gram kokosolja
2 tsk honung
1,5 dl kokosmjölk
2 tsk kakaopulver

Gör så här
Kakan
♥ Mixa dadlarna i en matberedare eller mixer
♥ Tillsätt äggen och mixa lite till
♥ Blanda i resten av ingredienserna till kakan mixa till en jämn smet.
♥ Smörj en form med kokosolja och ”bröa” med kokos eller hampafrön, häll sedan i smeten.
♥ Baka i ugnen på 150 grader, ca 15 minuter. Ta ut när kakan känns fast men kladdig i mitten. Låt svalna.

Glasyren
♥ Smält kokosfett, choklad och honung på låg värme
♥ Rör i kokosmjölken när ingredienserna smält samman
♥ Låt chokladsåsen bli kall (ställ i kylen) och rör om då och då
♥ Efter ca 15 minuter bör såsen ha blivit till en kräm, rör då i kakaon, ställ in i kylen igen en liten stund.
♥ Bred sedan på glasyren på kakan när den är kall och ställ kakan ytterligare en stund i kylen innan servering.

Toppa med bär. Jag vispade ihop lite kokosgrädda (kyld) och toppade med, men det skulle jag inte rekommendera för det är så mycket kokos i kakan och glasyren redan. Egentligen behöver du inte glasyren heller, jag kommer nog bara köra på kakan nästa gång och toppa med en sockerfri glass och goda bär! Jag älskar kokos, men det får inte bli för mycket av det goda.

(null)