Min debutmatch i thaiboxning
Jag kom på att jag inte delat med mig av min match ännu, jag har heller inte tagit mig samman och skrivit ihop en liten tidslinje på hur mitt liv såg ut under förberedelserna. Det är faktiskt folk som frågat och vill veta. Jag har inläggen skrivna i huvudet, jag måste bara sätta mig ner och skriva ner det i ett inlägg. Eller det kommer nog bli fler inlägg faktiskt. För förberedelserna inför en match ser väldigt olika ut från person till person, men jag tror att de allra flesta som gått upp i ringen kan hålla med mig om att det finns olika steg i förberedelserna, och man kan inte hoppa över något av dem.

1 - Varför? Varför vill du göra det? Du måste vilja det tillräckligt mycket för att kunna ta dig vidare till steg 2 & 3 och slutligen målet.
2 - Det fysiska. Du måste göra dig och din kropp förberedd på att det kommer att krävas hårt arbete för att lyckas. 
3 - Det mentala. Det (för mig) absolut tuffaste av allting. Att tro på sig själv, at se sin egen utveckling och inte fokusera på andras, att resa sig även om det går dåligt och ändå fortsätta kriga.
4 - Vinst eller förlust. La till en extra som jag kom på sist av allt. Att även om man inte vinner så har man tagit sig igenom 3 otroligt tuffa steg som är en vinst i sig. Man kan aldrig bli en duktig fighter om man inte lär sig av både sina misstag och sina framgångar.

Jag har haft en ganska tuff period efter min match, som många av er som följer mig och känner mig vet om. Jag kände mig helt tom efteråt och visste inte riktigt vad jag ville nu. Jag var helt inställd på att fortsätta i samma höga tempo redan måndagen efter matchen och ville anmäla mig till nästa match så snart som möjligt. Men luften gick liksom ur mig typ veckan efter, när allt hade lagt sig lite. Målet var nått och jag hade för första gången på 10 månader tid att reflektera och tänka. Känna efter.

Jag har inte varit mig själv den senaste tiden och ville inte ens vara i lokalen till slut. Det blev för mycket. För mycket press, för mycket måsten. Thaiboxningsträningen var det jag längtade till på dagarna förut (förutom clinchen då kanske, haha) men det var liksom mitt happy place. Efteråt kändes det bara jobbigt att gå dit. Nu är jag äntligen tillbaka och tränar på en ganska bra nivå igen och börjar sakta men säkert komma tillbaka. Jag har alla planer i världen på att fortsätta tävla, för när jag är på klubben känner jag mig hemma och jag mår bra av att vara bland människor som inspirerar och motiverar mig. 

Nästa år kommer jag att ha satt ett nytt mål med träningen, vad det blir vet jag inte ännu. 

Här kommer matchen (jag i blått), första gången jag lagt upp något på Youtube.. Vet inte hur man klipper ihop det så det får bli ett klipp per rond.. För att förklara för er som inte är så insatta i sporten så är ronderna 3x3 minuter med 1 minuts vila i mellan. Det låter väldigt lite, men jag kan säga er att 3 thaiboxningsminuter är inte som 3 minuter på äggklockan. Vi körde i viktklassen -57kg och IFMA regler vilket innebär att både slag, sparkar, knän och armbågar är tillåtna (sportens 8 "vapen"). Jag mötte en tjej från Haninge som också gjorde sin debutmatch. Det var en magisk dag, ända från invägning till nattamaten på Max. Jag kände total lycka!

Matchdagen får dock bli ett helt eget inlägg, trots att det var ett par veckor sedan :) Hoppas ni tycker att det är kul att läsa om.