Nyårslöftet - kanske det klyschigaste någonsin?
Nyårslöften - har ni några? 

Det känns som en deja vu varje år när man hör samma sak om och om igen. Det är som ett ekorrehjul som bara börjar om, men jag tycker inte att det är fel att ha ett nyårslöfte för att motivera sig själv till någonting. Däremot kanske man borde lägga lite mer tid på sitt löfte än att ha "jag ska komma igång med träningen" eller "jag ska äta hälsosammare" för allt är ju relativt. Äta hälsosammare än vadå? Sätt istället ett mål som du pallar hålla året ut, att träna och äta hälsosamt är ju snarare en livsstil än ett löfte. Men ibland behöver man ett symboliskt avslut för att få kraft till att göra en förändring. Klyschigt kanske, men vadå då? Om det hjälper dig att komma igång med din träning eller ta tag i någonting du länge tänkt göra så kör! 

För min del i år så har jag godisförbud fram tills det att jag och pappa åker till Thailand, det är drygt tre månader. Inte bara godis utan även chips, bakverk och läsk. Anledningen till det är för att jag är en riktig sockeraddict, jag har väldigt svårt att kontrollera mina intag och kan inte hålla mig bara till helger. Jag vill ha ett förbud för jag är en allt-eller-inget-person och jag tycker att det är jobbigt att vara beroende av socker. Jag mår oftast ganska dåligt efter att jag tryckt en påse godis. Jag får ångest, vilket man inte ska ha egentligen, men jag har det och jag gillar det inte. Jag gillar liksom inte känslan efteråt, varken i kroppen eller i huvudet. 

Den största anledningen har dock inte med vikt eller beroende att göra, utan det har med min hy att göra. En kombination av långvarig stress, mycket socker och experimenterande i badrummet med diverse produkter har skapat fullständig kaos i mitt ansikte och jag har både ärr och ganska mycket akne just nu och har haft det under en längre tid. Det påverkar mitt självförtroende något extremt. Jag har därför tagit tag i detta nu och påbörjat min sockerdetox, bokat ett läkarbesök för utredning och lagt om min kost till lite mer vänlig mat. Jag kommer lägga upp de recepten här,  jag fick en fantastisk bok i julklapp som heter Beauty Food, jag är så kär i den. Den är SÅ FIN och recepten är färgglada och ganska lätta att göra, har testat två recept hittills. 

Än så länge har jag inte haft något sug efter godis. När jag äter bra och tränar regelbundet så blir jag sällan sugen på godis eller fet mat. Kan ni känna igen er? Eller är det bara jag? ;)