Ett supergott recept på rawfoodbollar kommer här. Vitte testa något annat än chokladbollsliknande så det blev dessa syrliga mango/lime bollarna ♥ Recept härifrån!
♥ 3dl (150g) valnötter eller cashewnötter (eller blanda)
♥ 2,5dl (155g) torkad osötad mango
♥ 10 urkärnade dadlar
♥ 2msk chiafrön (eller hampa)
♥ 1dl riven kokos
♥ Rivet skal från en lime
♥ En nypa havssalt
»Sätt ugnen på 175°, rosta nötterna i 8-12 minuter tills de är gyllenbruna.
»Lägg den torkade mangon i en skål med varmt vatten (så att det täcks). Låt ligga i 5-7 minuter, låt den inte bli för degig.
»Häll av vattnet, lägg mangon på en handduk och dutta av överflödig vätska.
»Lägg nötterna i en matberedare och mixa till ett mjöl. Lägg mjölet i en skål och ställ åt sidan.
»Lägg dadlar och mango i matberedaren och mixa det till en deg.
»Tillsätt nötmjölet tillsammans med fröna, kokos, limeskal och havssalt. Mixa ihop allt till en deg.
Om den är för klibbig kan du lägga i mer kokos eller frön, är den för torr kan du ha i lite mer dadlar.
»Rulla dem till fina bollar och doppa i valfri topping - kokos, frön eller ha dem som de är.
♥ 3dl (150g) valnötter eller cashewnötter (eller blanda)
♥ 2,5dl (155g) torkad osötad mango
♥ 10 urkärnade dadlar
♥ 2msk chiafrön (eller hampa)
♥ 1dl riven kokos
♥ Rivet skal från en lime
♥ En nypa havssalt
»Sätt ugnen på 175°, rosta nötterna i 8-12 minuter tills de är gyllenbruna.
»Lägg den torkade mangon i en skål med varmt vatten (så att det täcks). Låt ligga i 5-7 minuter, låt den inte bli för degig.
»Häll av vattnet, lägg mangon på en handduk och dutta av överflödig vätska.
»Lägg nötterna i en matberedare och mixa till ett mjöl. Lägg mjölet i en skål och ställ åt sidan.
»Lägg dadlar och mango i matberedaren och mixa det till en deg.
»Tillsätt nötmjölet tillsammans med fröna, kokos, limeskal och havssalt. Mixa ihop allt till en deg.
Om den är för klibbig kan du lägga i mer kokos eller frön, är den för torr kan du ha i lite mer dadlar.
»Rulla dem till fina bollar och doppa i valfri topping - kokos, frön eller ha dem som de är.
