Acaibowl, new addiction
Acaibowl är ju en hype jag har missat, eller jag har inte missat att det varit en hype men jag hade aldrig testat. Jag åt min första i San Sebastián och efter det har jag velat ha det till frukost varje dag, haha. Så gott! 

När man läser om Acai på nätet så finns det massa hälsosidor som skriver om alla fantastiska egenskaper som detta lilla bäret sägs ha och att det är sprängfyllt med bra näringsämnen och sägs hjälpa till med förbränningen medans andra sidor skriver att det berömda bäret främjar fetma. Hur som helst äter jag det för att det är gott och så länge man äter saker i lagom mängd så tror jag att det är bra :) Här kommer två recept ni kan testa!

Recept 1
1/2 färsk banan
1dl frysta hallon
1 påse Acaipuré (finns i frysdisken vid bären)
Topping: banan, färska jordgubbar & blåbär, granola, kokos och rostade kokoschips. 

Recept 2
1 fryst banan
1dl frysta hallon
1,5dl osötad mandelmjölk
ca. 1-2 msk acaipulver från Renée Voltaire 
Topping: jordgubbar, blåbär, banan och kokos.
Jag vet inte riktigt hur mycket pulver man "skall ha", man får testa sig fram helt enkelt. Min mixer hade lite svårt att bryta ner en hel fryst banan, går lika bra med färsk.

Så goda båda två, men jag föredrar nog purén och en halv banan, den tar lätt över annars speciellt om det är en övermogen banan som min var. Har ni egna recept så dela gärna med er ♥