Livets resa!
Nästan ett helt år sedan mitt senaste inlägg och det är helt sjukt hur mycket som hänt under det här året. Lisa och jag valde att kalla vårt äventyr för "Livets resa" och ja, vilken jävla resa det varit! Jag vet knappt vart jag ska börja, och jag tror det är delvis därför jag inte bloggat sen dess. Jag har levt fullt ut och 2019 är utan tvekan det bästa året i mitt liv hittills av så många olika anledningar. Jag har sett så mycket, skaffat så många nya vänner i hela världen, sett så många olika kulturer, fått så många nya insikter och för första gången i mitt liv varit utomlands på julafton och firade in det nya året ensam i Thailand. Eller inte ensam, men utan resesällskap. 

Jag har en härlig backlog med inlägg som jag skrivit i mitt huvud men som måste knappas ner i olika inlägg, men det kommer att ta sin lilla tid. Tills dess kan jag berätta om min hemresa och hur det känns att vara tillbaka i Sverige, det är nog den frågan jag fått mest de senaste dagarna. Hur känns det att komma hem? Vad ska du göra nu? När är nästa resa? Jag lämnade Thailand igår och jag hade verkligen känslan att jag var klar nu, jag var redo att komma hem - trots att det är 2 plusgrader och mörkt klockan tre, haha. Jag var orolig över att jag skulle ha ångest över att komma hem eller känna att jag ville resa mer, men för mig var det tvärtom. Jag saknade Sverige. På måndag börjar jag jobbet igen och jag har ingen ångest alls över det, jag älskar mitt jobb och mina kollegor och efter ett FaceTime samtal med mina chefer i förrgår är jag mer taggad än någonsin att komma tillbaka. Det jobbigaste kommer nog vara att gå upp tidigt igen, haha. 

Jag är så tacksam för året som gått och väldigt stolt över mig själv att jag vågade göra det här. Det har gett mig så mycket mer än vad jag någonsin kunde drömma om. Och då menar jag allt - inte bara platser jag besökt och människor jag träffat utan lärdomar och insikter som man inte får om man inte vidgar sina vyer och ser något nytt. Det får bli ett helt eget inlägg om det känner jag, för om jag förklarar mig mer nu så kommer det bli ett långt inlägg ;) 

Vad har jag saknat mest? 
Igår när jag klev in i lägenheten och kände doften av hemma så blev jag helt glad inombords. Jag har saknat min lägenhet, min säng, riktigt täcke, att kunna spola ner papper i toaletten, ta en varm dusch och dricka vatten ur kranen. Det som man tar som självklarheter när man är hemma men som inte är så självklart när man är i andra länder. Det är verkligen lyx! 

Det första jag åt?
Det första jag åt när jag kom hem var knäckebröd med smör och messmör, haha. Eftersom att jag kom hem på kvällen så fick jag vänta med kaffet till morgonen. Annars hade det varit prio 1! 

Hur spenderar jag första dagen hemma?
Jag tror att jag klarat mig från jetlag helt faktiskt, eftersom att jag åkte från Bangkok tidigt på morgonen igår och kom hem till Sverige på kvällen så tror jag att min dygnsrytm klarat sig ganska bra, så imorse vaknade jag vid 8 och gick ner till ICA för att köpa frukost. Jag har saknat min ICA också, Sveriges bästa matbutik, Kvantum Liljeholmen! Trots att det är lite knapert på kontot så unnade jag mig en lyxfrulle med färska frallor med kalkon, avokado och tomat och frukt, yoghurt med granola. Till det bryggde jag såklart en stor kanna svenskt kaffe. Halleluljah! Jag har också hunnit tvätta varenda plagg i resväskan, duscha och FÖNA HÅRET (har längtat) och nu är mamma och Pär här och stannar över helgen. 
Några bilder från Livets resa 💗 Längtar så efter att få dela med mig mer av resan! 
#1 - ajlimullersandvik.blogg.se

woooow, bara wow!! stort alltså!!!

Svar: Haha ja, verkligen! ;)
Alexandra Sohlin