So, Corona happened!
Ja, då var det sisådär 7 månader sen vi hördes sist. Vad har hänt? Tja, typ Covid-19 och världskris bara. Jag hade inte i den vildaste fantasi kunnat föreställa mig att Corona som jag hörde om för första gången på flygplatsen i Surat Thani i februari skulle bli en så stor världskris som det har blivit. Jag minns att en av mina thailändska kompisar skrev till mig "du måste ha på dig mask, alltid!! det är ett virus, folk dör av det". Eftersom att jag var i asien så reagerade jag inte så mycket på att folk hade masker på sig, men när jag kollade upp och såg att till och med turisterna hade det så sprang jag direkt bort till närmsta apotek och köpte på mig några munskydd. Helt ovetande om vilken effekt det skulle ha på världen inom bara några veckor efter att jag lämnat Bangkok. 

Vi hann åka ner till Halmstad för att titta på SM sista helgen i februari (som jag planerat att ställa upp i men som jag inte gjorde pga skada, kommer i ett separat inkägg senare) och efter det bröt skiten ut och det blev totalt kaos i hela världen. Alla länder hanterade situationen olika, men det som hände i Sverige var att alla som hade möjlighet ombads jobba hemifrån, undvek att åka kollektivt, att man vid minsta lilla tecken på sjukdom skulle stanna hemma i karantän och alla fick lära sig hur man tvättar händer på riktigt. Handdesinfektion var slut i hela Sverige och munskydden likaså. Det enda som stod i nyheterna varje dag (och fortfarande) var "Corona" och efter ett par veckor när viruset spridit sig till x antal länder så var det bekräftat att vi befann oss mitt i en pandemi. Jag följde nyheterna ganska mycket i början, men efter ett tag blev det för mycket. För mycket spekulationer, för mycket gissande och folk som tror sig veta saker som inte vet ett skit skulle uttala sig. Anders Tegnell blev Sveriges hjälte i det hela och hans rekommendationer som stadsepidemiolog kändes ändå vettigt att lyssna till, även om hela världen ställde sig frågande till Sveriges utstickande sätt att hantera situationen. Är svenskarna dumma i huvudet? Andra länder går in i full lockdown och bötfäller människor som går på gatorna utan "giltig anledning", tvingar folk att bära munskydd medans vi gör lite som vi vill. Det som förbjöds var allmänna sammankomster för mer än 50 personer.

Personligen blev jag sjuk i slutet på mars. Jag gick från att vara helt frisk på min systers 30 års middag till att på bara några timmar få ont i hela kroppen, i lederna, kände mig frusen och fick en känsla att folk inte borde vara runt mig. Dagen därpå mådde jag skit. Ville inte ha direkt solljus, hade ont i huvudet, kände mig febrig, ont i lederna och allmänt svag. Den veckan var jag helt slut, sov mest på dagarna och orkade inte göra någonting mer än att. gå ut med hundarna och hade ingen aptit. Hade feber i ett par dagar, sen tappade jag smak och luktsinnet. Det upptäckte jag när jag skulle äta en bit kladdkaka som var kvar från min systers 30 årsmiddag och jag kände i-n-g-e-n-t-i-n-g. Så deppigt! Jag var i karantän i drygt två veckor, plus några dagar till efter att jag kände mig frisk. Dock tog det lång tid innan jag fick tillbaka min lukt och smak. Någon månad senare när Apotea släppte Covid-19 antikroppstester via Werlabs på nätet så köpte jag det direkt och gick och testade mig. Inom en vecka hade jag svar på att jag hade antikroppar mot Corona. Jag hade extremt tur eftersom att jag inte hade varken andningsproblem eller speciellt mycket hosta. Efter att jag fick det bekräftat att det var det jag hade så har jag levt mer eller mindre som vanligt, men fortfarande varit noga med hygien, försöker att hålla avstånd och umgås i större sammankomster (förutom klubben). 

Skriver mest detta för att ha något att gå tillbaka till i framtiden. Tänk när denna perioden och allt är som vanligt igen - för visst kommer det bli som vanligt? Eller är detta det nya nu? Att ha markeringar i marken för att komma ihåg att hålla avstånd, plastvisir i kassorna på alla butiker, munskydd i tunnelbanan, handesinfektion är numera ett måste i allas jackfickor och väskor, tågbolagen kommer alltid erbjuda ett tomt säte brevid dig när du bokar en resa, möten kommer till största del hållas digitalt, vi kommer jobba hemifrån mer och mer? Personligen har jag inte gillat att jobba hemifrån. Jag har ingen bra arbetsmiljö hemma och jag mår så dåligt efter för lång tid utan social kontakt med mina kollegor och kunder. Hur känner ni? 
Bara lite glada bilder från en dag på Nya Zealand. Kändes rimligt mitt i all Corona-depp ni precis läst igenom :)